OVER SNO ZORGT

In 2009 opende SNO (Sportieve Naschoolse Opvang) hun eerste BSO-vestiging in Woudenberg. Al snel groeide de locatie uit zijn jasje en besloten zij ook in Leusden, Barneveld en Scherpenzeel zich te vestigen. Iedere dag hebben we opnieuw te maken met ouders, kinderen en jongeren. Iedereen uniek en divers. En door al deze diversiteiten hebben wij mogen ervaren dat het ene kindje het wel lukt om zelfstandig te sporten en spelen, maar dat dit niet vanzelfsprekend is voor de ander. Sommige kinderen of jongeren hebben namelijk juist net wat meer aandacht en begeleiding nodig!

 

Voor SNO betekende dat niet dat je daardoor er niet meer bij kunt horen. Sterker nog, bij ons krijgt iedereen een gelijkwaardige kans om mee te doen en bekijken we samen de mogelijkheden. Zo ontstonden de trajecten bij SNO Zorgt. ‘Het is iedere dag weer fantastisch om te zien hoe de iedereen met en van elkaar leert en inclusiviteit samenkomt door sport en spel’. 

 

Met veel plezier en passie begeleiden de medewerkers van SNO Zorgt dit traject. SNO Zorgt kijkt naar de mogelijkheden van kinderen/jongeren in plaats van naar de beperkingen, ongeacht leeftijd, ontwikkelingsniveau of zorgbehoefte. Dat betekent dat je ook met een extra zorgvraag welkom bent bij SNO Zorgt. In dit traject binnen de jeugdhulpverlening wordt sport en spel gezien als een rode draad en de normen en waarden die SNO Zorgt hanteert, zijn hierop gericht. Sportiviteit, ontdekken, grenzen leren kennen en samenwerken blijft dagelijks aan de orde.

Bij SNO Zorgt ontvangen de medewerkers jaarlijks scholing voor verschillende trainingsdoeleinden. Ook bieden we de mogelijkheid om accreditatie punten te behalen voor de SKJ registratie. Momenteel zijn de medewerkers binnen SNO Zorgt getraind voor onder anderen de volgende scholing: Geef me de 5 methodiek, Rots en Water Basistraining, Hier ben ik, EHBO en BHV, Aandachtsfunctionaris Meldcode, Preventie Suïcide, Methodiek Vlaggensysteem en Basis Medicatie toedienen. 

SNO logo - SNO Zorgt - CMYK.png
dd6f53c5-1baf-47c8-8d64-8aa160ffdf84.JPG